MADSMIKKELSEN.COM

THE OFFICIAL BLOG & WEB SITE OF ACTOR MADS MIKKELSEN

Saturday, January 28, 2006

PRESS > USA spiser Adams æbler (in danish)


BT.DK: Der sker altid noget, når danskerne møder op på Robert Redfords Sundance Film-Festival i Park City, Utah. Og i år er ikke anderledes.

Af HENNING HØEG USA-REDAKTIONEN

Således er holdet bag succesfilmen »Adams Æbler« blevet tvunget til at sætte adskillige ekstra-forestillinger op for at få plads til alle interesserede på den ansete festival.

Anmelderne har rost instruktør Anders Thomas Jensens grovkornede komedie til skyerne. Og nu er filmens producent Tivi Magnussen taget fra Park City til Los Angeles for at score de store kontrakter.

Hollywood-kanonerne vil nemlig gerne betale gavmildt for selv at få lov til at lave en amerikansk version af »Adams Æbler« - med amerikanske skuespillerstjerner. Og derfor sidder Tivi Magnussen nu i møder med både Oscar- og Golden Globe-vindere i filmindustriens mekka på den amerikanske vestkyst.

- Jeg kan selvfølgelig ikke afsløre nogen af navnene. Men de er store. Og det ser lovende ud, siger Tivi fra sit værelse på det berømte Sunset Marquis-hotel ved Sunset Boulevard.

Oscar-nominerede æbler

Sammen med Anders Thomas Jensen og filmens danske hovedperson Ulrich Thomsen ser Tivi selvfølgelig også gerne, at en amerikansk distributør køber rettighederne til originalen. Men det kan godt blive svært at få i både pose og sæk.

- Hvis de vil lave deres egen version med amerikanske skuespillere, vil det selvfølgelig stride imod deres interesse først at vise den danske version. Men nu får vi se, siger Tivi Magnussen, der bliver i Los Angeles og lala-land indtil tirsdag aften.

Meget tidligt tirsdag morgen afsløres årets nomineringer til verdens fineste filmpris Oscar nemlig. »Adams Æbler« er det officielle danske bud på den store ære. Og når tæppet går før solopgang i Los Angeles, vil Tivi med krydsede fingre sidde klar på sengekanten i selskab med en uåbnet flaske champagne.

- Chancerne er store. Men vi tager intet for givet, siger Tivi Magnussen om de danske chancer. - Hvis vi bliver nomineret, flyver proppen. Hvis vi ikke bliver nomineret, så lad være med at ringe, ha-ha.

Lagt på www.bt.dk den 28. januar 2006 kl. 12:53 .

0 Comments:

Post a Comment

<< Home